• კვების წარმოების ჰიგიენა
        • წყლის მომზადება
        • ღია სივრცეების რეცხვა
        • შიდა სივრცეების რეცხვა
        • ქაფით რეცხვა
        • კონვეირის საპოხი მასალები
      • პირადი ჰიგიენა
        • ქაღალდი
        • თხევადი საპონი
        • არომატიზატორები
        • ხელთათმანი
        • შამპუნი
        • სხვა
      • სარეცხი საშუალებები
        • შიდა დასუფთავება
        • სამზარეულოს სისუფთავე
        • დოზირების სისტემები
        • ოთახის დასუფთავება
        • რემონტის შემდგომ დალაგება
        • იატაკის რეცხვა და მოვლა
        • ხალიჩების მოვლა
        • სარეცხი და საწმენდი საშუალებები
      • დისპენსერები და დოზატორები
      • დასუფთავების ტექნიკა
        • მტვერსასრუტი
        • სახვეტი მანქანები
        • იატაკის რეცხვა/გაპრიალება
        • ტექნიკის სათადარიგო მასალები
        • ხალიჩების მოვლა
        • მაღალი წნევით რეცხვა
      • დასუფთავების ინვენტარი
        • მოპები
        • ურიკები
        • მინის საწმენდი ინვენტარი
        • ტილოები
        • სხვა
      • თეთრეულის სამრეცხაო / ქიმწმენდა
      • სამაგიდე აქსესუარები
      • დეზინსექცია/დერატიზაცია/დეზინფექცია
      • ნედლეული/მასალა
      • ავტოქიმია
      • წებო
      • ყველა პროდუქცია
      • ტრენინგ-ცენტრის შესახებ
      • სასწავლო კურსების ჩამონათვალი
      • მიწოდება / ტრანსპორტირება
      • კითხვა - პასუხი
      • FAQ
      • სერთიფიკატები
      • კონტაქტი
      • კომპანიის შესახებ
    • ბლოგი
      • ალკოჰოლური სასმელი
  • Zoma.ge
  • კატალოგი
    • კვების წარმოების ჰიგიენა
      • წყლის მომზადება
      • ღია სივრცეების რეცხვა
      • შიდა სივრცეების რეცხვა
      • ქაფით რეცხვა
      • კონვეირის საპოხი მასალები
    • პირადი ჰიგიენა
      • ქაღალდი
      • თხევადი საპონი
      • არომატიზატორები
      • ხელთათმანი
      • შამპუნი
      • სხვა
    • სარეცხი საშუალებები
      • შიდა დასუფთავება
      • სამზარეულოს სისუფთავე
      • დოზირების სისტემები
      • ოთახის დასუფთავება
      • რემონტის შემდგომ დალაგება
      • იატაკის რეცხვა და მოვლა
      • ხალიჩების მოვლა
      • სარეცხი და საწმენდი საშუალებები
    • დისპენსერები და დოზატორები
    • დასუფთავების ტექნიკა
      • მტვერსასრუტი
      • სახვეტი მანქანები
      • იატაკის რეცხვა/გაპრიალება
      • ტექნიკის სათადარიგო მასალები
      • ხალიჩების მოვლა
      • მაღალი წნევით რეცხვა
    • დასუფთავების ინვენტარი
      • მოპები
      • ურიკები
      • მინის საწმენდი ინვენტარი
      • ტილოები
      • სხვა
    • თეთრეულის სამრეცხაო / ქიმწმენდა
    • სამაგიდე აქსესუარები
    • დეზინსექცია/დერატიზაცია/დეზინფექცია
    • ნედლეული/მასალა
    • ავტოქიმია
    • წებო
    • ყველა პროდუქცია
  • ტრენინგები
    • ტრენინგ-ცენტრის შესახებ
    • სასწავლო კურსების ჩამონათვალი
  • მხარდაჭერა
    • მიწოდება / ტრანსპორტირება
    • კითხვა - პასუხი
    • FAQ
    • სერთიფიკატები
    • კონტაქტი
    • კომპანიის შესახებ
  • ბლოგი
  • სიახლე
    • ალკოჰოლური სასმელი
  • შესვლა კატეგორიები რეგისტრაცია
    0
    GEO ENG

შემოთავაზებები

  • სადეზინფექციო
  • Zoma R1 Plus 500ml
  • ხელსახოცი
  • საპონი

HACCP-ის 7 პრინციპი

HACCP არის დღეისათვის სურსათის უვნებლობის მართვის საერთაშორისოდ აღიარებული, ყველაზე გავრცელებული და ეფექტური სისტემა.

კომერციულ სამზარეულოში კვების არასათანადო უსაფრთხოებამ შესაძლოა გამოიწვიოს პროდუქტების დაზიანება ან ჯვარედინი დაბინძურება. სურსათის უვნებლობის მართვის სისტემა გულისხმობს მითითებების დაცვას, რომელიც წინასწარ არის გაწერილი, ასევე ხელების რეგულარულად დაბანის და აღჭურვილობის სისუფთავის ტექნიკის შენარჩუნებას. HACCP გეგმის შემუშავება დაეხმარება დაწესებულებებს განსაზღვროს და აღმოფხვრას საფრთხეები არსებობის შემთხვევაში დროულად, სანამ ის მიაღწევს მომხმარებლამდე.

HACCP იშიფრება როგორც:

Hazzard - საფრთხე

Analysis - ანალიზი

Critical - კრიტიკული

Control - საკონტროლო

Points - წერტილები

 

HACCP 7 პრინციპი გულისხმობს:

  1. საფრთხების ანალიზი

ნებისმიერი ბიოლოგიური, ფიზიკური თუ ქიმიური საფრთხის გამოვლენა რაც შეიძლება მოიცავდეს: ნედლეულს, შესაფუთ მასალებს, გადამუშავების მეთოდებს, დასუფთავების მეთოდებს, ტრანსპორტირებას და სხვა ფაქტორებს.

საფრთხის ანალიზი ორი ეტაპისგან შედგება: საფრთხის დადგენის შემდეგ უნდა მოხდეს მისი შეფასება.

  1. კრიტიკული საკონტროლო წერტილების დადგენა

კრიტიკული საკონტროლო წერტილი არის შესაძლებლობა, რომელიც აგვაცილებს თავიდან სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებულ საფრთხეებს. როდესაც გამოვლინდება საფრთხე, შემდეგ ნათელი ხდება როგორ უნდა აღმოიფხვრას იგი.

  1. კრიტიკული ზღვრების დადგენა.

ყველა კრიტიკულ საკონტროლო წერტილს უნდა ჰქონდეს თავისი კვლევის საფუძველზე დადგენილი ზღვრები. ესენი შეიძლება იყოს: ტემპერატურა, ტენიანობა, დრო, წონა, კონსერვატების კონცენტრაცია, ვიზუალური კონტროლი თუ სხვა.

  1. კრიტიკული საკონტროლო წერტილების მონიტორინგი.

კრიტიკული საკონტროლო ზღვრები რეგულარულად უნდა კონტროლდებოდეს. HACCP გეგმა უნდა მოიცავდეს პროცედურების განრიგს, მისი ჩატარების სიხშირის განსაზღვრას. ასევე, უნდა კონტროლდებოდეს პასუხისმგებელი პირების მიერ განხორციელებული საქმიანობა და ამასთან, უნდა შეიქმნას მონაცემების ასახვის სისტემა.

  1. მაკორექტირებელი ღონისძიებების დაწესება

მაკორექტირებელი მოქმედებები გულისხმობს პროცედურების განსაზღვრას, რომელიც უნდა განხორციელდეს იმ შემთხვევაში, თუ მოხდება კრიტიკული ზრვრების დარღვევა, რომელსაც ვადგენთ კრიტიკული საკონტროლო წერტილების მონიტორინგის საფუძველზე. ღონისძიებები უნდა მოიცავდეს გეგმას, რომლის მეშვეობითაც, პარამეტრები დაუბრუნდება დასაშვებ ფარგლებში.

  1. გადამოწმების პრაქტიკის დანერგვა

გადამოწმება გულისხმობს ყველა მეთოდს, გარდა მონიტორინგისა, რომელიც გვარწმუნებს, რომ საკვების უნვებლობის მენეჯმენტი მუშაობს ეფექტურად. შემოწმების პროცესში დაწესებულება უნდა იყოს დარწმუნებული, რომ ხდება პოტენციური საფრთხეების იდენტიფიკაცია, პროცედურები არის ეფექტური და შექმნილ HACCP გეგმას მიყვება უკლებლივ ყველა თანამშრომელი.

  1. ჩანაწერების წარმოება

სისტემატიურად უნდა ხდებოდეს HACCP გეგმის შესრულებისას ჩატარებული პროცედურების დროს ჩანაწერების წარმოება. ეს გვეხმარება დავრწმუნდეთ, რომ ის მუშაობს მაქსიმალურად ეფექტურად და შესრულებულია ყველა თანამშრომლის მიერ. ყველა განხორციელებული პროცედურის ჩანაწერების ისტორია და დოკუმენტაცია არის ღირებული და მნიშვნელოვანი ინფორმაცია.

HACCP-ის 7 პრინციპის გათვალისწინება და სამზარეულოში საკვების უსაფრთხოების მენეჯმენტი დაგეხმარებათ უსაფრთხოდ შეინარჩუნოთ როგორც საკვები, ისე მისი მომხმარებლები.

 

 

footer-logo
კლინტექი - ლიდერი კომპანია საქართველოში, პროფესიონალური სადეზინფექციო, სარეცხი და ჰიგიენური საშუალებების წარმოებაში. 2009 წლიდან აწარმოებს ფართო სპექტრის ჰიგიენურ ქაღალდს, ხოლო 2019 წლიდან სარეცხ-სადეზინფექციო პროფესიონალურ ხსნარებს.
ინფორმაცია
  • კითხვა-პასუხი
  • მიტანის სერვისი
  • წესები და პირობები
  • ჩვენ შესახებ
  • კონტაქტი
სწრაფი ლინკები
  • კატალოგი
  • ტრენინგ ცენტრი
  • სერთიფიკატები
  • ჩემი ანგარიში
  • სიახლეები
კომპანიის შესახებ
  • კლინტექ, 68ა რუსთავის გზატკეცილი, თბილისი, საქართველო

  • info@zoma.ge
  • +(995)322501502
ყველა უფლება დაცულია © 2019 სარეცხი, სადეზინფექციო საშუალებები, ჰიგიენური ქაღალდი, თეთრეულის რეცხვა
Developed By Smart Projects
ფიზიკური პირი
იურიდიული პირი
ფიზიკური პირი
იურიდიული პირი