დასუფთავება კვების ობიექტებში

გაზრდილია მოთხოვნები კვების ობიექტების სანიტარიულ და ჰიგიენურ მდგომარეობაზე. რეგულარული გაწმენდა და დეზინფექცია შესაბამისი ტექნოლოგიებისა და პროდუქტების გამოყენებით საშუალებას გაძლევთ თავიდან აიცილოთ ჯარიმები და უკმაყოფილო მომხმარებელი, ასევე გაახანგრძლივოთ აღჭურვილობის სამუშაო რესურსი.

ისეთი უმნიშვნელო დეფექტები, როგორიცაა ნამცეცები, მტვრიანი ფარდები, ლაქები სუფრის ტილოზე, შეუძლია კლიენტის უკმაყოფილება გამოიწვიოს და უარყოფითად იმოქმედოს რესტორნის ან კაფეს შეფასებაზე.

დასუფთავების სიხშირე:

ყოველდღიური დასუფთავება- ზოგიერთი ზედაპირისთვის - 2-4 ჯერ დღეში, მაგიდების გაწმენდა სადეზინფექციო საშუალებით ყოველი სტუმრის შემდეგ.

გენერალური - მინიმუმ თვეში ერთხელ. გენერალური დასუფთავება ხდება არასამუშაო საათებში, რათა არ შეექმნას დისკომფორტი მომხმარებელს.

მომხმარებლის დიდი ნაკადის მქონე დაწესებულებებში, გენერალური დასუფთავება უფრო ხშირად იგეგმება და ხორციელდება.

აუცილებელი, სტანდარტული დასუფთავება გულისხმობს დაწესებულების ყოველდღიურ მოვლას გახსნამდე ან დახურვის შემდეგ. თითოეულ ზონას აქვს სამუშაოების საკუთარი სია:

· შესასვლელი ტერიტორიის გაწმენდა;

· შუშის ან სარკის ზედაპირების გაწმენდა;

· განათების მოწყობილობების გაწმენდა;

· მაგიდების მორეცხვა, ინტერიერის დეკორატიული ელემენტების გაწმენდა;

· ხელსახოცების, სუფრის, ქსოვილებისა და თანამშრომლების ფორმების გამოცვლა;

· ჰორიზონტალური და ვერტიკალური სიბრტყეების სველი წმენდა;

· ქსოვილის რეცხვა/ გაწმენდა,როგორიცაა მაგიდის გადასაფარებელი, ხელსახოცები და სხვა.

· სამზარეულოს და სარეცხი აღჭურვილობის (გრილი, ღუმელი, გაზქურა, ღრმა გამწოვი) გაწმენდა.

· ჭურჭლის, ხელსაწყოების,ზედაპირების და სხვა აღჭურვილობის დამუშავება სადეზინფექციო საშუალებით.

· ნაგვის გატანა, ნაგვის ურნების გარეცხვა და დეზინფექცია;

· ნარჩენების კონტეინერების დამუშავება პროფესიონალური სადეზინფექციო საშუალებებით.

განსაკუთრებული სიფრთხილეა საჭირო იმ ზედაპირებთან მიახლოებისას, რომლებიც პათოგენური ორგანიზმების გავრცელების პოტენციურ წყაროს წარმოადგენს (გადამრთველები, კარის სახელურები, ტუალეტის ჩასარეცხი ღილაკები და ა.შ.). მათ 2-4 საათში ერთხელ ამუშავებენ სადეზინფექციო საშუალებით.

  გენერალური დასუფთავება დამატებით მოიცავს:

· ჭვარტლისა და ცხიმიანი ლაქებისგან აბსოლუტურად ყველა ზედაპირის, ავეჯის, ინტერიერის ნივთების, აღჭურვილობის, მათ შორის სამზარეულოს აღჭურვილობის რეცხვა;

· მაცივრების გალღობა, რეცხვა;

· ვენტილაციისა და კონდიცირების სისტემების გაწმენდა;

· იატაკის საფარის დაცვა (რესტავრაცია), იატაკის გაპრიალება;

· კანალიზაციის მილების დამუშავება;

· შენობებისა და აღჭურვილობის სრული დეზინფექცია.

გენერალური დასუფთავება გულისხმობს სამუშაოს ჩატარებას, რომელიც მიზნად ისახავს სრულ ღრმა გაწმენდას და დეზინფექციას. მეტი ყურადღება ეთმობა ძნელად მისადგომ და მაღალი დაბინძურების ადგილებს.

Ძირითადი პრინციპები:

საზოგადოებრივი კვების ობიექტების ჰიგიენის ორგანიზება არის ღონისძიებების დაგეგმილი კომპლექსი, რომლის ამოცანაა დაწესებულებაში მაქსიმალური სისუფთავის უზრუნველყოფა. დასუფთავების სამუშაოების განმახორციელებელ პერსონალს უნდა ჰქონდეს შესაბამისი გამოცდილება და ცოდნა, რაც გავლენას მოახდენს პროცესის სიჩქარეზე და მის ხარისხზე. ასევე ხელმისაწვდომი უნდა იყოს:

ეფექტური გამწმენდები. HoReCa-ს დაწესებულებებში, სადაც სთავაზობენ საკვებს, გამოიყენება მხოლოდ პროფესიონალური ქიმიქატები.

პროფესიონალური აღჭურვილობა/ხელსაწყოები.

კვების ობიექტების დასუფთავების პროცესზე მკაცრი მოთხოვნებია დაწესებული. დასუფთავების საქმიანობის სპეციფიკის სრული გაგება უზრუნველყოფს სისუფთავის მაღალ დონეს და მიღებულ სტანდარტებთან შესაბამისობას.

კომპანია „კლინტექი“ გთავაზობთ ყველა საჭირო აღჭურვილობას და პროფესიონალურ ხსნარებს. ეწვიეთ ვებ გვერდს: 

სარეცხი, სადეზინფექციო საშუალებები, ჰიგიენური ქაღალდი, თეთრეულის რეცხვა